HOME  Astero Basq Govt  B-Board Calendar Dance  Education Euskara FAQ  Meeting Members Mus  Music Pilota Youth  

     

 

 

IKASI:  Learning about the Basques workshop

CANCELLED THIS YEAR

There is no cap this year on attendance, so we’re hoping many will take advantage of the program.  Click on Ikasi Application Form 2007 to apply for the three-day workshop.

 

2007 Schedule

Wednesday, June 6, 2007:

9:00 -- 9:15 a.m.  Introduction Dr. Joseba Zulaika, Coordinator
9:15 -- 10:30 a.m.
(75 minutes): 40 years of the Center for Basque Studies. – Jill Berner, Dr. Linda White & Dr. Bill Douglass
10:45 -- 12:00
p.m.  (75 minutes): Sweet Promised Land & Robert Laxalt. Monique Laxalt

Lunch on your own

1:30 -- 2:30 p.m. (60 minutes): Basque Culture Across Continents.  Dr. Lisa Corcostegui
2:45 -- 3:45 p.m.
(60 minutes): Stories & Images of Basque Sheepherders. Florence Frye & Linda Dufurrena
4:00 -- 5:00
p.m.
(60 minutes): Lertxun Marrak – Basque Tree Carvings. Dr. Joxe Mallea

Dinner on your own. Enjoy some Reno entertainment!

Thursday, June 7, 2007:

9:00 -- 10:15 a.m.  (75 minutes): The History of NABO Argitxu Camus Etxekopar (ABD)
10:30 -- 11:45
a.m.  (75 minutes): Internet Based Basque Communities.  Dr. Pedro Oiarzabal

            Lunch on your own

           1:30 -- 3:30 p.m:  The Political Status of the Basque Country & the
           Peace Process. 
Drs. Pedro Ibarra, Xabier Irujo & Joseba Zulaika

           We will reserve a party room at Louis' Basque Corner for those who wish to
           share a meal with the IKASI group.  No-host dinner.

Friday, June 8, 2007

9:00 -- 10:15 a.m.  German Relations with Collaborators during the Occupation of France 1940-1945.   Dr. Sandra Ott
10:30 -- 11:45
a.m.  Navigating the Globe. Dr. Carmelo Urza

             Lunch on your own

We are ending the program at one so that those headed to Winnemucca for the NABO Festival will have time to make the drive.

Click on Ikasi Application Form 2007